- 750ml mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
- 5 kopiastych łyżek mąki pszennej
- 6 łyżek cukru
- 220g miękkiego masła
- 180g kokosu
- 2 łyżki likieru kokosowego lub pinacolada
WYKONANIE: 
Połowę mleka zagotować w garnku z grubym dnem.Pozostałą
 część zmiksować z budyniami, cukrem i mąką, by nie było grudek. 
Zmiksowaną masę wlać do gorącego mleka i gotować do zgęstnienia, ciągle 
mieszając. 
Przygotowany
 budyń ostudzić przykrywając go folią spożywczą, w taki sposób, by 
dotykała jego powierzchni i by nie zrobił się na nim kożuch.Masło
 utrzeć mikserem na puszystą masę. Partiami dodawać do niego chłodny 
budyń i likier, cały czas miksując, a na końcu dodać kokos.
