- 1 kostka margaryny
- 3 jajka
- 1 galaretka wiśniowa
- 1 galaretka cytrynowa
- 2 galaretki agrestowe lub pomarańczowe
- 1 kg bananów zetrzeć na tartce
- 1 szklanka cukru pudru z tego odjąć 3 łyżki do białek
Piec w temp 180 przez ok 30 min. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem, dodać po 1 żółtku i miksujemy dalej dodając banany. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wody, gdy zacznie gęstnieć wlać do masy bananowej i zmiksować. Wyłożyć masę na biszkopt i wstawić do lodówki. Białka ubić z 3 łyżeczkami cukru pudru na sztywno. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 szklance wody, gdy zacznie gęstnieć wlać do białek i wyłożyć na masę bananową i wstawić do lodówki. Następnie rozpuścić 2 galaretki agrestowe lub pomarańczowe rozpuścić w 1 szklance wody, gdy zacznie tężeć wylać na wiśniową galaretkę