- 5 jaj
- 1szklanka.mąki
- 1szklanka cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1duży zielony sok PYSIO
- 3 budynie śmietankowe
- 2 opakowania delicji
- 3 zielone galaretki
- 1 śnieżka
Biszkopt:
Cukier i żółtka ubić do białości, dodać ubite na sztywno białka, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Wymieszać wylać na formę wyłożoną natłuszczonym papierem.Upiec.Wystudzić.
Masa:
Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki PYSIA resztę soku zagotować do gotującego wlać rozpuszczone budynie chwilę gotować.Gorące rozsmarować na biszkopcie.Na to ułożyć delicje.Na zimne ciasto wylewamy śnieżkę z galaretką rozpuszczoną w 1 szklance.wody (śnieżkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do niej tężejącą galaretkę jeszcze chwile ubijamy). Gdy to stężeje wylewamy na to 2 galaretki zielone rozpuszczone w 3i1/2 szklanki.wody.